Vintage17 – helmi Tallinnassa

on

Rakastan Tallinnaa ravintolakaupunkina ja siellä tuleekin usein käytyä testailemassa erilaisia ravintoloita. Viimeisimpänä tuli testattua ehkä Tallinnan parhaimmalla ravintolakadulla, Vene-kadulla sijaitseva Restoran Vintage17, joka yllätti minut todella positiivisesti. Alunperin tarkoitukseni kun oli mennä nauttimaan sunnuntaipäivällistä aivan vieressä olevaan Restoran Ribeen, mutta sen ollessa suljettuna, heiltä tuli suositus tästä Vintage17 ravintolasta.

Ravintola on vielä varsin tuore Tallinnan Vene-kadulla, sillä se on avannut ovensa vasta vuonna 2017. Nimensä mukaisesti ravintola on sisustettu kodikkaaseen Vintage -tyyliin.

Sisään päästyämme saimme hetkisen odotella tarjoilijaa. Ravintola oli miltein tyhjä meidän saapuessamme ja päivällisen aikana ilmestyi vielä yksi pöydällinen lisää asiakkaita. Mukavan rauhallista siis.

Päivällinen aloitettiin ikkunapöydässä mukavasti samppanjalla. Aperitiivin virkaa hoiti loistavasti Pierre Paillard Les Parcelles Bouzy Grand Cru Champagne Extra Brut. Erittäin kuiva samppanja, josta voi aistia sitruksia sekä hieman paahtoleipämäisiä aromeja. Varsin tyylikäs kilistelyjuoma. Hieno aloitus illalle.

Ennen alkuruokaa ruokahalua herätellään pienellä amuse bouchella eli keittiön tervehdyksellä. En valitettavasti yhtään muista mitä tuo herkku sisälsi – muistan vain että hyvää se oli ja hoiti hyvin hommansa ruokahalun herättäjänä 😀

Sekä valitsemalleni alkuruoalle että pääruoalle tarjoilija suositteli samaa viiniä. Annosten parina toimi hienosti italialainen Torre del Falasco Valpolicella Ripasso Superiore 2015.

Alkuruokana herkuteltiin Hirvicarpacciolla, joka oli herkullisen rapean parmesanlastun päällä. Mukana oli myös hieman rucolaa ja puolukkaa.
Ja kuten arvata saattaa, annokselle suositeltu Ripasso toimi todella hienosti hirvenlihan kanssa. Ei varsinaisesti mikään WOW-elämys, mutta hyvin hyvin herkullinen yhdistelmä.

Ruokalajien välillä, ennen pääruokaa keittiö lähettää yllätyksekseni toisen tervehdyksen, joka oli pikkuruinen pallero herkullista mangosorbettia. Sekaan kaadetaan loraus kuivaa proseccoa. Tämän tervehdyksen tarkoituksena oli raikastaa ja neutraloida suuta ennen pääruokaa.

Tervehdyksen jälkeen on aika kaataa lisää viiniä lasiin – samaa kuin alkuruoan kanssa. Lisäksi tarjoilija tuo pöytään herkullista tattarileipää yrttivoin kera.

On pääruoan vuoro. En yleensä ota riskejä varsinkaan pääruoan suhteen ravintolassa, mutta nyt päätin tehdä niin. Lautaselta löytyy paistettua ankanrintaa, hanhenmaksaa, kasviksia ja kirsikkakastiketta. En ole koskaan aiemmin syönyt hanhenmaksaa ja se hieman epäilyttikin tässä annoksessa. Päätin kuitenkin ottaa sen riskin ja se kyllä kannatti, nimittäin hanhenmaksa on nyt yksi suosikeistani!

Jälleen kerran viini toimii hienosti annoksen kanssa, jopa paremmin kuin alkuruoan kanssa. Nyt ollaan todella lähellä sanaa WOW. Ankka oli upean pehmeää ja se melkein suli suuhun. Todella herkullista. Ankkaa täytyykin ostaa kotiin.

Herkullisen pääruoan jälkeen eteen tuodaan jälkiruokalista, josta päätän valita mustaluumutartaletin sabayonkastikkeen kera. Tiedustelen tarjoilijalta, mitä jälkiruokaviiniä hän suosittelee annokselle. Vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä ja hetken päästä pöytään kannetaan jälkiruokaviini suoraan Virosta: Põltsamaa Tõmmu Vintage 2011. Kyseessä siis makea mustaherukkaviini. Tätä viiniä lähtee pari pulloa varmasti myös kotiinviemisiksi joskus.

Herkullisen viinin seuraksi pöytään ilmestyy mustaluumutartaletti ja sabayonkastiketta. Tartaletin päältä löytyy myös hieman tuoretta ja makeaa vadelmaa. Jälleen viini toimii todella hienosti yhdessä jälkiruoan kanssa ja kokonaisuus on herkullinen.

Onnistunut päivällinen päättyy vielä tarjoilijamme Katin kuittiin kirjoittamaan tervehdykseen: ”Thank you and have a marvelous evening! 🙂 -Kati” Tämä todella nappasi vielä viimeiset pisteet kotiin!

Kokonaisuudessaan voin erittäin lämpimästi suositella tätä ravintolaa ihan kaikille hyvää ruokaa, hyvää viiniä ja erinomaista palvelua rakastavalle. Kaiken lisäksi ravintolan hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan, sillä kolmen ruokalajin menun viineillä saa alle 50 euron hintaan. Kannattaa siis poiketa täällä nautiskelemassa!

www.vintage17.ee/en/
Varaa pöytä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s