Lomakokkailuja: Hirvi, palsternakka, puolukka ja sieni

on

Hiihtoloma lähenee loppuaan ja viikonlopun kunniaksi laitetaan parasta pöytään. Suvussamme on innokkaita hirvimetsällä kävijöitä, kuin myös innokkaita marjastajia sekä sienestäjiä, joten tällä kertaa valmistettiin oikeasti lähiruokaa, suoraan mökkipihamme ympärillä olevista lähimetsistä.

HIRVI, PALSTERNAKKA, PUOLUKKA & SIENI

Hirven sisäfileetä, palsternakkapyreetä, puolukkakastiketta ja paistettuja suppilovahveroita

Hirven sisäfile:

1 kokonainen hirven sisäfile
kirkastettua voita
suolaa ja pippuria myllystä

Ota liha lämpimään tuntia ennen paistamista.
Lämmitä uuni 125-asteeseen.
Kuumenna voi pannulla ja paista fileen pintaan kauttaaltaan kaunis väri
Kypsennä uunissa kunnes sisälämpötila on 54-55 astetta (medium).
Mausta filee suolalla ja pippurilla ja anna levähtää 10-15 minuuttia folioon käärittynä.
File viipaloidaan sopiviksi pihveiksi.

Puolukkakastike:

1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1rkl kirkastettuavoita
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
1 dl tuoreita kokonaisia puolukoita
2 rkl fariinisokeria
1 tl riista-tai häränfondia
rouhittua mustapippuria
suolaa myllystä

Kuori ja hienonna molemmat sipulit ja kuullota niitä voissa kattilassa.
Lisää punaviini, vesi, puolukat, fariinisokeri, fondi ja mustapippuri.
Keitä niin, että nesteestä on jäljellä 2/3.
Siivilöi ja tarkista maku, lisää maun mukaan suolaa tai fariinisokeria.
Kastiketta voi hauduttaa vielä hieman kokoon jos se tuntuu ohuelta.

Sisäfileen ja puolukkakastikkeen ohje on Ruokablogi Kulinaarista.

Palsternakkapyree:

1 palsternakka
0,5-1 dl kuohukermaa
suolaa myllystä
vettä

Kuori ja paloittele palsternakka sopivan kokoisiksi paloiksi.
Lisää vesi kattilaan ja keitä palsternakka pehmeäksi.
Soseuta sauvasekoittimella ja lisää sekaan 0,5-1dl kuohukermaa sekä suolaa. Pyreen kuuluu olla koostumukseltaan samettisen pehmeää.
Tarkista maku.

Viinilasillinen

Casa Marrone Appassimento Organic 2017

Annoksen seurana maistelin luomupunaviiniä Italiasta. Casa Marronen Appassimento Organic 2017 toimi hienosti yhdessä ruoan kanssa.

Kerrottakoon lyhyesti myös tuottajasta: Casa Marrone on pitkään toiminut korkealaatuisten luomuviinien valmistajana ja he ovat erittäin tarkkoja rypäleiden laadusta. Suurimmaksi osaksi heidän viiniensä rypäleet kasvavat Italian Apuliassa.

Viini on lasissa tumman sinipunaista. Tuoksu on marjainen ja paahteinen ja mausteinen. Taustalla on myös kuivattuja hedelmiä. Melko suuntäyttävä maku on miellyttävästi hiukan makea ja tuoksun tapaan marjainen. Viini on mukavan tasapainoinen, pehmeät tanniinit kuivattavat mukavasti suuta ja pirteä hapokkuus seurailee mukana. Jälkimaku on melko pitkä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s